מרכז הזכויות והתנאים לכל אזרח

תאונות דרכים הן אירוע טראומטי ומלחיץ, העלול להותיר נזקים פיזיים, נפשיים וכלכליים. במקרים רבים, נפגעי תאונות דרכים זכאים לפיצוי כספי על הנזקים שנגרמו להם. בדיוק בשביל זה אספנו לכם את כל המידע החשוב בנושא תביעות תאונות דרכים, כולל זכאות לפיצוי, תהליך הגשת תביעה וגורמי סיוע נוספים.

מי זכאי להגיש תביעות תאונות דרכים?

ככלל, כל מי שנפגע בתאונת דרכים עקב רשלנות או אשמה של צד אחר, זכאי לקבל פיצוי על הנזקים שנגרמו לו. זה יכול להיות הנהג, הנוסעים ברכב, הולכי רגל, רוכבי אופניים ואופנועים. חשוב לציין כי גם במקרים בהם הנפגע אשם חלקית בתאונה, הוא עשוי להיות זכאי לפיצוי חלקי בהתאם לנסיבות.

מקרים בהם לא ניתן לקבל פיצוי

ישנם מספר מצבים בהם נפגעי תאונת דרכים לא יהיו זכאים לפיצוי. למשל, אם הנפגע נהג תחת השפעת סמים או אלכוהול, ביצע עבירת תנועה חמורה שהובילה לתאונה או לא היה מבוטח בביטוח חובה בעת התאונה.

גובה הפיצויים בתביעות תאונות דרכים

גובה הפיצויים נקבע בהתאם לסוג הפגיעה והנזק שנגרם. הפיצוי מכסה בדרך כלל הוצאות רפואיות, אובדן ימי עבודה, כאב וסבל, ירידה באיכות החיים ועוד. במקרים של נכות או אובדן כושר עבודה, הפיצוי עשוי להיות גבוה במיוחד. עורך דין יוכל לבצע הערכה ראשונית של הפיצוי הצפוי, אבל הסכום המדויק ייקבע בסופו של דבר במשא ומתן עם הצד השני או בפסיקת בית המשפט.

תהליך הגשת תביעה בגין תאונת דרכים

צעדים ראשונים לאחר התאונה

לאחר התאונה, יש לפנות מיד לקבלת טיפול רפואי ולדווח על האירוע למשטרה. חשוב לאסוף מידע מהזירה, כמו פרטי המעורבים, עדי ראייה ותמונות של הנזק. יש ליצור קשר עם חברת הביטוח ולהודיע על התאונה בהקדם האפשרי.

איסוף ראיות ומסמכים חשובים

לצורך הגשת תביעה, יש לאסוף את כל המסמכים הרלוונטיים, כולל דו"חות משטרה, מסמכים רפואיים, קבלות על הוצאות, אישורי ימי מחלה ועוד. ככל שהראיות מפורטות ומבוססות יותר, כך גוברים הסיכויים לקבל פיצוי הולם.

קבלת סיוע משפטי מעורך דין לתעבורה

ההליך המשפטי של תביעות תאונות דרכים מורכב ודורש ידע וניסיון משפטי. עורך דין המתמחה בתחום יוכל להעריך את סיכויי התביעה, לנהל משא ומתן עם חברות הביטוח ולייצג את הנפגע בבית המשפט. בחירת עורך דין מנוסה ומוכר מעלה את הסיכוי לקבלת פיצוי מקסימלי במהירות וביעילות.

הגשת כתב תביעה וניהול ההליך המשפטי

לאחר איסוף הראיות הדרושות וגיבוש הטענות, עורך הדין יגיש תביעה לחברת הביטוח הרלוונטית. אם חברת הביטוח מסרבת לשלם פיצוי הולם או שמתגלעים חילוקי דעות על גובה הפיצוי, ניתן להגיש כתב תביעה לבית המשפט. כתב התביעה יציין את נסיבות התאונה, הנזקים שנגרמו והפיצויים המבוקשים. ההליך המשפטי עשוי לכלול שלבים כמו הגשת מסמכים, חקירות ועדויות. במקרים רבים, מושגת פשרה בין הצדדים ללא צורך בפסק דין, אך אם לא מתאפשר להגיע להסכמה, בית המשפט יכריע בתיק. בנוסף לתביעה מול חברת הביטוח, ניתן להגיש תביעה אישית כנגד הצד הפוגע במקרה של רשלנות או אשמה שגרמה לתאונה. תביעה זו אינה תלויה בפיצויים מחברת הביטוח והיא מיועדת לכסות נזקים נוספים, כמו עוגמת נפש או הפסדים שאינם נכללים במסגרת הפוליסה.

 

 

האם ניתן לתבוע גם אם הנכם אשמים בתאונה?

במקרים רבים, גם אם הנפגע נושא באחריות חלקית לתאונה, הוא עדיין עשוי להיות זכאי לפיצוי. עם זאת, שיעור האשם התורם של הנפגע ישפיע על גובה הפיצוי שיקבל. ככל שמידת האשם של הנפגע גבוהה יותר, כך יפחת הסכום. רק במקרים חריגים של רשלנות מכוונת או פזיזות קיצונית, הנפגע עלול לאבד את זכותו לפיצוי לחלוטין.

מהו הזמן המקסימלי להגשת תביעה?

על פי חוק ההתיישנות, תקופת ההתיישנות להגשת תביעת תאונת דרכים עומדת על שבע שנים מיום קרות התאונה. לאחר חלוף תקופה זו, לא ניתן יהיה להגיש תביעה. עם זאת, מומלץ להגיש את התביעה בהקדם האפשרי, בכדי להקל על איסוף ראיות ועל ביסוס הטענות המשפטיות.

גורמים מסייעים נוספים לנפגעי תאונות דרכים

לסיכום

תביעות תאונות דרכים הן הליך מורכב הדורש ידע משפטי וניסיון. נפגעי תאונות דרכים אינם לבד במאבק ויכולים להיעזר במגוון גורמים תומכים לאורך הדרך. בחירת עורך דין מומחה בתחום, איסוף ראיות ומימוש מלוא הזכויות הם המפתח לקבלת הפיצוי המלא שמגיע לכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נגישות